Сыр Медиа

жауапкершілігі шектеулі серіктестік
» » Ғалымдар шикі тағамның адам ағзасына зиянды екенін анықтады

Ғалымдар шикі тағамның адам ағзасына зиянды екенін анықтады

АҚШ-тағы Гарвард университеті мен Сан-Францискодағы Калифорния университетінің ғалымдары шикі көкөністердің ағзаға тигізетін әсерін анықтады.
Биологиялық эволюцияның доценті Рейчел Кармодидің айтуынша, пісірілген тағамның құрамында көп қоректік заттар бар. Маман мен әріптестері бұл гипотезаны тышқандармен жүргізілген тәжірибеде растады. Кеміргіштердің бірнеше тобына әртүрлі тағамдар, шикі және пісірілген ет берілді. Сондай-ақ шикі және өңделген көкөністер берді.
Шикі және пісірілген ет берілген кеміргіштер тобының арасындағы айырмашылық аз екені белгілі болды. Шикі көкөністерді жеген тышқандардағы және пісірілген тағам берілген кеміргіштердегі ішек микрофлорасы айтарлықтай айырмашылық бар. Шикі тағам жеген кеміргіштерде пайдалы бактериялар әлдеқайда аз болды. Сонымен қатар салмағын жоғалтты, әлсірей бастады.
Содан кейін ғалымдар экспериментті адамдарда қайталады. Шикі көкөністердің адам ағзасына әсері бірдей болды.


13 қазан 2019 ж. 228 0

Біздің басылымдар

Сыр бойы
Кызылординские вести
Kyzylorda-News
Ақмешіт апталығы
Ақмешіт жастары
Өскен өңір
Тіршілік тынысы
Қазалы
Толқын
Қармақшы таңы
Жаңақорған тынысы
Жалағаш жаршысы

Жаңалықтар мұрағаты

«    Тамыз 2020    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
  • Нақты қадам
  • Digital Kazakhstan
  • Egov
  • Жаңғыру 30
  • Рухани Жаңғыру
  • Нұрлы жол
  • Сайт президента
  • Акимата Кызылординской области